• neowind

Verlenging VEA call tot 31 augustus 2020
Door de Corona crisis werd door de Vlaamse regering beslist om de VEA call duurtijd te verlengen tot 31 augustus, zodat kandidaat indieners meer tijd wordt gegeven voor dossier-opmaak en overleg met aanbieders.


De link naar het bericht van VEA kan je hier vinden.


Middelgrote windturbines kunnen een interessante technologie zijn om de energievraag voor een bedrijfssite lokaal te gaan genereren.


Voordelen hiervan:


  • Het vergunningstraject is geen Processie van Echternach, dus realistisch qua tijdsduur en kostprijs. Bij grote wind wordt dit in Vlaanderen alsmaar moeilijker.

  • De mogelijke financiële ondersteuning vanuit de overheid voor dergelijke projecten is van het type investeringssteun, zodat de eindklant bij start van het project in zijn kasplan zekerheid kan inbouwen, wat niet het geval is bij groene stroomcertificaten: deze zijn variabel, beperkt in de tijd en worden zowiezo binnen enkele jaren afgeschaft en vervangen door eenzelfde subsidiesysteem als nu het geval is bij middelgrote windturbines: een call systeem waarbij de klant intekent en de laagste niveau's van steunaanvraag de grootste kans hebben tot winnen van de call. Gegeven het feit dat het politieke en beleidsmatige kader nogal "veranderlijk" is, geeft dit de investeerder enige zekerheid in een onzeker werkveld.

  • Hedging van prijsrisico's voor energie: eigen energie-productie die je lokaal opgebruikt, moet je niet meer aankopen, waardoor je in je aankoop van deze energie minder blootgesteld bent aan marktschommelingen en dito risico's.


Bovendien bieden we onze extra service van aankoopmanagement via het zusterbedrijf elementalpower aan, om bovenop deze eigen energieproductie, de nog resterende energievraag nog scherper en strategischer aan te kopen.Voor welk soort bedrijven kan dit nu interessant zijn ?


  • Industriele landbouwbedrijven

  • KMO of Industrie met een minimaal eigen verbruik van 200 MWh ofte 200.000 kWh

  • Openbare instellingen met grote energievraag

  • Locaties in Vlaanderen in de meer windrijke regio's


We werken hiervoor samen met de Duitse producent van windturbines WindTechnikNord, een tweede generatie familiebedrijf met bijna 30 jaar ervaring op de teller en gespecialiseerd ( als 1 van de weinigen in heel de wereld ) in het segment middelgrote windturbines.


Voor Vlaanderen maken we gebruik van de 250 kW windturbines met een masthoogte van 30 tot 65 m.


Meer informatie en vrijblijvend gesprek ?


  • Mail naar info@neowind.be

  • Tel. rechtstreeks met de zaakvoerder: 0475 388 602


97 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven