top of page
neowind middelgrote windturbine.jpg

windturbines van 25 kW, 90 kW en 250 kW 

Het beste wat de wereldmarkt te bieden heeft

Middelgrote windturbines: Service
20150521_142718.jpg

Klein en Middelgroot

Volgens de Vlaamse wetgeving is een middelgrote windturbine een turbine met masthoogte hoger dan 15 m en een vermogen tot 300 kW.
 

Middelgrote windturbines zijn door hun lagere hoogte dan grote industriële windturbines meer geschikt om in het dichtbebouwde Vlaanderen ruimtelijk te integreren en zijn in eerste instantie gericht op auto-consumptie ipv op grid-injectie, zoals meestal het geval is bij grote windturbines.

Het omgevingsvergunningstraject is ook veel korter en veel goedkoper dan bij grote windturbines.

Via een call systeem ondersteunt Vlaanderen de investeringen in dergelijke technologie en voor landbouwbedrijven kan beroep gedaan worden op Vlif investeringssteun.
 

DSCF1746_preview.jpeg

Partnerships

Voor het aanleveren van de windturbines voor de Belgische markt, doen we beroep op een aantal Europese fabricanten met wie we partnerships afsloten.

 

Deze leveranciers in dit specifieke segment van kleine en middelgrote windturbines leverden gedurende tientallen jaren honderden windturbines voor de wereldmarkt en hebben een uitstekende reputatie in kwaliteit en dienstverlening.

Voor de Vlaamse projecten zijn ze volgens onze mening dan ook de meest geschikte langetermijn partners voor projecten in dit specifieke segment.

20150513_105547.jpg

Voor wie interessant ?

Bedrijven met een constante energievraag gedurende de dag en nacht en gelegen in een gunstige windregio kunnen gebaat zijn bij het plaatsen van een kleine of middelgrote windturbine.

Heel belangrijk voor het verdienmodel van deze projecten is dat een aanzienlijk deel ( minstens 50% ) van de windstroom ook ogenblikkelijk kan opgebruikt worden.

De ruimtelijke inplanning is heel belangrijk. De projecten moeten daarom steeds voldoen aan de sectorale voorwaarden inzake geluid en slagschaduw. Dit impliceert, afhankelijk van het project, bepaalde minimale afstanden tov bestaande woongebouwen en/of bedrijfsgebouwen.

DSCF0958.JPG

25 kW, 90 kW en 250 kW windturbines

In België maken we gebruik van 3 types windturbines die in Europa ontworpen werden en ook geassembleerd worden.

Deze selectie kwam tot stand door rekening te houden met de windcondities in België ( hoofdzakelijke Vlaanderen ) in combinatie met de specifieke steunmaatregelen vanuit de overheid.

Deze windturbines kunnen geleverd worden in verschillende masthoogtes, gaande van 15 m tot 65 m, zowel in vakwerk uitvoering als in de klassieke ronde pylonen en hebben een vermogen van 25 kW, 90 kW en 250 kW.

Middelgrote windturbines: Contact
bottom of page