©2018 door neowind, alle rechten voorbehouden.

MIDDELGROTE WINDTURBINES

Energie voor eigen lokaal verbruik

We kozen het beste dat de wereldmarkt momenteel te bieden heeft.

 

MIDDELGROOT ?

Volgens de Vlaamse wetgeving is een middelgrote windturbine een turbine met masthoogte hoger dan 15 m en vermogen tot 300 kW.
Het is niet ondenkbeeldig dat de Vlaamse regelgeving, als zij de realiteit genegen is, middelgrote windturbines in de toekomst ruimer zal zien dan turbines tot 300 kW.
Ondanks velerlei onderzoeken en studies, die steeds bevestigen wat je met gezond boerenverstand ook kan inschatten: alles in Vlaanderen op windvlak met een klein vermogen en op lage hoogte, is totaal onzinnig om zelfs maar uit te proberen om windenergie op te wekken.
We hanteren nogal scherpe criteria om bij een klant over te gaan tot initiatie van een (middelgroot) windproject. En dat vertaalt zich dan ook in de keuze van de windturbines die we installeren.

250 - 500 - 900 KW TURBINES

Ons gamma windturbines start bij 250 kW omdat lagere vermogens volgens onze mening energetisch en financieel onzinnig zijn.
De masthoogte varieert van 40 m tot meer dan 80 m, afhankelijk van de locatie in België.
Een lagere masthoogte is echt af te raden.

TOTAALPROJECTEN

Van A tot Z.

Dus van vrijblijvende light feasability study tot effectieve bouw en koppeling van de turbine.

PARTNERSHIPS

Voor het aanleveren van de middelgrote windturbines hebben we enkele exclusieve partnerships met Duitse bedrijven die vanuit decennia lange ervaring alle nodige kwaliteit en service & onderhoud & monitoring kunnen garanderen voor onze Belgische windprojecten. Ze zijn dan ook de langetermijnpartner van jouw project.

REFURBISHED WINDTURBINES

Naast nieuwe windturbines, kunnen we ook refurbished windturbines aanleveren, met de nodige staalharde garanties. Refurbished windturbines zijn windturbines van minimum 15 jaar oud die volledig heropgewaard zijn, en een tweede leven krijgen. Ze zijn uiteraard goedkoper, maar door de zorgvuldige selectie en heropwaardering, wel nog een lang leven beschoren.

VOOR WIE ?

Alvast niet voor iedereen.

Op bedrijfsniveau dient een aanzienlijk deel van de windstroom ter plekke verbruikt te worden. Landbouwbedrijven lenen zich owv ruimtelijke redenen uiteraard tot inplanting van middelgrote windturbines, maar ook kmo's met een relevant energieverbruik kunnen geholpen zijn met deze technologie.

CONTACT

Dorp 65/1 9968 Bassevelde

+32 (0) 475 38 86 02