top of page
neowind projecten.jpg

PROJECTEN

PLUIMVEEBEDRIJF TE SINT-GILLIS-WAAS

We installeerden de grootste middelgrote windturbine ( 300 kW ) van Vlaanderen voor de energiebevoorrading van een pluimveebedrijf. Hierdoor wordt een aanzienlijk deel van het energieverbruik van het bedrijf door de windturbine opgewekt.

 

Gegeven de sterke energieprijsstijgingen vanaf het tweede deel van 2020, bleek deze investering van het betrokken landbouwbedrijf een ideale bescherming tegen de blijvende verhogingen in energiekost.

20150521_142718.jpg

INTERREG NWE ECCO PROJECT

Sinds eind 2017 werd het Interreg NWE project ECCO ( Energy Community Cooperatives ) door de EU goedgekeurd. We participeren in dit project als subpartner van Innovatiesteunpunt-Boerenbond.

De bedoeling van dit project is om landbouwbedrijven en KMO's een grote rol te laten spelen in de energietransitie door de faciliterende rol ( al dan niet financieel ) van lokale organisaties/structuren aan te wenden.

We zijn heel trots om in dit project te kunnen participeren, waarbij naast windenergie ook op zonne-energie wordt gefocust.

Interreg Ecco.png

IN DE PIJPLIJN

De positieve evolutie inzake de slaagkans tot het verkrijgen van een omgevingsvergunning, alsook de investeringgsteun dat Vlaanderen biedt via een call-systeem, leiden tot grote interesse  voor kleine en middelgrote windturbines bij KMO's, industrie en landbouwbedrijven.

Hierdoor bevinden zich momenteel tal van projecten in verschillende fasen van ontwikkeling.

plan
bottom of page