©2018 door neowind, alle rechten voorbehouden.

PROJECTEN

Ruimer dan wind alleen.

 

PLUIMVEEBEDRIJF TE SINT-GILLIS-WAAS

We installeerden de grootste middelgrote windturbine ( 300 kW ) van Vlaanderen ter energiebevoorrading van het pluimveebedrijf waardoor een aanzienlijk deel van het energieverbruik door de windturbine wordt gegenereerd.

De business case was sterk, de klant meer dan tevreden.

Van gedurfd en vooruitziend landbouwondernemerschap gesproken!

INTERREG NWE ECCO PROJECT

Sinds eind 2017 werd het project ECCO ( Energy Community Cooperatives ) door de EU goedgekeurd. Onze partner Prometheus Coop is in dit project subpartner van Innovatiesteunpunt-Boerenbond.

De bedoeling van het 3 jarige project is om de landbouwsector een grote rol te gaan laten spelen in de energietransitie door coöperatieve energieprojecten tussen landbouwers en omwonenden op te starten.

We zijn heel trots om in dit project te kunnen participeren en overal in Vlaanderenland projecten op te kunnen starten.

IN DE PIJPLIJN

Recent aangekondigde wijzigingen op het vlak van subsidies en gunningskwesties, alsook de grote interesse bij KMO, industrie en landbouwbedrijven, hebben ervoor gezorgd dat aardig wat projecten in (pre)planfase komen te zitten.
We engageren ons om, samen met onze Duitse partner, het potentieel voor middelgrote wind in Vlaanderen zo maximaal mogelijk te benutten met kwalitatief hoogstaande projecten.