PROJECTEN

PLUIMVEEBEDRIJF TE SINT-GILLIS-WAAS

We installeerden de grootste middelgrote windturbine ( 300 kW ) van Vlaanderen voor de energiebevoorrading van een pluimveebedrijf. Hierdoor wordt een aanzienlijk deel van het energieverbruik van het bedrijf door de windturbine opgewekt.

 

Van gedurfd en vooruitziend landbouwondernemerschap gesproken.

20150521_142718.jpg

INTERREG NWE ECCO PROJECT

Sinds eind 2017 werd het Interreg NWE project ECCO ( Energy Community Cooperatives ) door de EU goedgekeurd. We participeren in dit project als subpartner van Innovatiesteunpunt-Boerenbond.

De bedoeling van dit project is om de landbouwberdrijven, KMO's , openbare instellingen en KMO's een grote rol te laten spelen in de energietransitie door coöperatieve energieprojecten tussen deze stakeholders en lokale cooperaties op te starten.

We zijn heel trots om in dit project te kunnen participeren en de betrouwbare middelgrote windturbine technologie hiervoor te kunnen inzetten.

Interreg Ecco.png

IN DE PIJPLIJN

De positieve evolutie inzake de slaagkans tot het verkrijgen van een omgevingsvergunning, alsook de investeringgsteun dat Vlaanderen biedt via een call-systeem, leiden tot grote interesse bij KMO's, industrie en landbouwbedrijven.

Hierdoor bevinden zich momenteel tal van projecten in planningsfase.

plan