top of page
  • Foto van schrijverneowind

Waarom continuïteit belangrijk is voor je middelgroot windenergie-project.

Bijgewerkt op: 29 aug. 2021
Het faillissement van Senvion, deels versneld door de meltdown van de windenergie industrie in Duitsland, heeft repercussies op het Belgische offshore windpark C-Power.


Productgaranties, gedekt en gebudgetteerd door de leverancier, vallen uiteraard weg, alsook de voorziene O&M dienstverlening en de eraan gekoppelde technische availability.


Met andere woorden: alle risico's komen in de nek terecht van de eigenaar(s) van het windproject, terwijl dit vooraf totaal niet ingecalculeerd was.


Alvast iets waar meer en meer rekening moet mee gehouden worden, gezien het probleem zich niet beperkt tot 1 leverancier.


Voor het segment klein en middelgrote wind ( het kleine broertje van industriële wind én louter gericht op auto-consumptie voor energie-intensieve kmo's en industrie ) werken we daarom samen met een 2 Europese leveranciers die door hun financiële stabiliteit ook operationele garanties op langere termijn kunnen bieden.


Geen overbodige luxe, gezien de (nakende) faillissementen van tal van leveranciers in dit specifieke segment.


Bezint eer ge eraan begint, het zijn immers projecten met een investeringshorizon van 20 jaar, waarbij risico's moeten gedekt worden, en waarbij een garantie op papier in de huidige economische omstandigheden, ... slechts papier is.70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page