top of page
  • Foto van schrijverneowind

Energieprijzen als breekpunt voor bedrijven.Niemand kan er nog naast kijken en de media hebben het er regelmatig over: de hoge energieprijzen.

We merken bij onze klanten grote ongerustheid over de gevolgen op middenlange termijn indien de prijszetting voor elektriciteit en/of gas op dit hoge niveau zal blijven.

Nochtans werd de huidige situatie op de energiemarkten reeds ingezet voor het Oekraïne-conflict.

De energieproblematiek in de schoenen schuiven van Rusland is immers heel naïef en is een poging om de realiteit niet onder ogen te willen zien: decennia lange onderinvesteringen in olie-en gas exploratie en -exploitatie, gecombineerd met een steeds stijgende vraag naar deze energiebronnen heeft ervoor gezorgd dat de minste geopolitieke of economische schok een enorme impact heeft op de energiemarkten.

Daarnaast is de CO2 fixatie van de EU en de CO2 emissiehandel ook een belangrijke factor in de hogere prijszetting voor elektriciteit in de EU.


De bovenstaande analyse is snel gemaakt, de enorme impact op het bedrijfsleven in de EU is echter een heel ander paar mauwen en wordt echter fel onderschat op dit moment.


Nu al horen we regelmatig bij klanten dat bij de huidige prijsniveaus hun activiteiten zelfs niet meer haalbaar zijn. Bovendien is er bij een groot gedeelte van deze groep het - terechte - besef dat het tijdperk van de goedkope energie voltooid verleden tijd is.


Voor bedrijven met een volcontinue energievraag kan in deze nieuwe realiteit een eigen kleine of middelgrote windturbine een deel van de oplossing zijn om je als bedrijf tegen deze energieprijzen in te dekken.


Contacteer ons voor een vrijblijvende analyse voor je bedrijf:

146 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page