top of page
  • Foto van schrijverneowind

Bezoek ons op de Werktuigendagen, 21 en 22 september.

Bijgewerkt op: 21 aug. 2021
neowind


Kleine en middelgrote windturbines.

Neowind bouwt en ontwikkelt kleine en midddelgrote windturbine projecten voor o.a. landbouwbedrijven.Deze windturbines hebben een vermogen van 25 kW en 250 kW en masthoogte startend vanaf 15 m.

Voor bepaalde landbouwbedrijven, in bepaalde regio's in Vlaanderen, kunnen deze windmolens een interessante technologie zijn om de energie-factuur te drukken.


Vlaanderen ondersteunt dergelijke projecten via een subsidie systeem waarbij de meest performante projecten de hoogste rangschikking krijgen en aldus de grootste kans op het verkrijgen van investeringssteun. Daarnaast is ook Vlif-steun mogelijk voor dergelijke projecten.


Neowind verzorgt het volledige traject:


  • haalbaarheidsstudie

  • ondersteuning bij omgevingsvergunningsaanvraag en aanvraag call

  • bouw

  • monitoring / onderhoud na oplevering


en dit in exclusief partnership met 2 Europese leveranciers van de windturbines,

Coöperatieve zon-en windenergie projecten.


Anderzijds ontwikkelt Neowind i.s.m. PrometheusCoop coöperatieve zon-en windenergie-projecten.


Deze windenergie-projecten zijn vooral "grote projecten" met windturbines van een vermogen van + 3MW.


In tegenstelling tot de klassieke manier van windproject ontwikkeling, worden de landbouwers en buurtbewoners ( uit de streek ) voor een groot deel volledig eigenaar van de windturbines.

En controleren ze zelf de projecten via het coöperatief platform.Hier vloeien heel wat voordelen uit voor de landbouwer en zijn buurtbewoners. Ze kunnen beiden investeren in de projecten, en genieten van korting op hun stroomfactuur. Dit wordt mogelijk gemaakt door het PrometheusCoop platform.

We vinden immers dat de landbouwsector een belangrijke rol kan/moet spelen in het democratiseren van de energie-productie, met o.a. de uitrol van hernieuwbare energieproductie in landbouwgebied en gelinked aan landbouwbedrijven. Dat biedt immers ook kans voor nieuwe verdienmodellen voor de landbouwbedrijven. Landbouwers kunnen dit echter niet alleen en betrekken er best de hele buurt/dorp/stad bij, om de projecten maatschappelijk en financieel draagvlak te kunnen geven. Vanuit PrometheusCoop werken we hier graag aan mee.


Dit kadert dan weer in het door de EU gesubsidieerde project Interreg ECCO ( Energy Community COoperatives ), waarbij PrometheusCoop optreedt als subpartner van Innovatiesteunpunt – Boerenbond. In dit project faciliteren we op een pragmatische manier de transitie naar meer energie-democratie.
Oplossingen:


Kleine en Middelgrote windturbines

Windturbines ( 25 en 250 kW ) voor landbouwbedrijven: exclusief verdeler en EPC contractor van windturbines van Europese topkwaliteit.


Projectontwikkeling coöperatieve windenergie-projecten

Grote windenergie-projecten ( + 3 MW ) in landbouwgebied: verhoogde slaagkans door lokale participatie en gerichte communicatie.


Projectontwikkeling coöperatieve zonne-energie projecten

Huur je zonnepanelen-installatie en koop ze na 5-7 jaar voordelig over.


Vraag nu vrijblijvend advies omtrent de mogelijkheid voor jouw bedrijf:
80 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page