top of page
  • Foto van schrijverneowind

Auto-consumptie: de enigste zinvolle piste voor een decentrale energie-transitie.

Bijgewerkt op: 29 aug. 2021In tijden van een zich snel uitrollende gezondheids- en economische crisis, dreigt ( terecht overigens owv maatschappelijke prioriteiten ) de financiering van de energietransitie ook voor langere tijd gehinderd te worden.


Door het feit dat bedrijven uit heel wat sectoren hun afzetmarkt zien verminderen én dit waarschijnlijk voor een langere tijd, ligt de focus bij deze bedrijven ( heel begrijpelijk ) nu nagenoeg uitsluitend op de kernactiviteiten, en niet zozeer meer op verduurzaming ( maatschappelijk verantwoord ondernemen is maar een dun laagje chroom ) of energiebesparing.


Ook het feit dat de termijnmarkten voor elektriciteit en gas diezelfde neerwaartse trend als het maatschappelijke sentiment volgen, maakt dat de incentive om het investeren in decentrale energie-opwekking ook niet meer zo hoog is.


En toch, on site energie-opwekking blijft, indien het goed gedimensioneerd en keurig gesourced en geïnstalleerd wordt, een interessante hedge om risico's naar energieprijs-schommelingen op te vangen.


In dit tijdperk lijkt overigens alles wat maar enigszins een operationeel risico kan wegnemen, meer dan welkom.


Daarom is het ook zo fijn oerdegelijke ( en dus betrouwbare ) kleine en middelgrote windturbine projecten te kunnen ontwikkelen, gebruik makende van 2 Europese topleveranciers.


Voor windenergie-projecten is continuïteit van het operationele van een project extreem belangrijk, wat het beste kan gewaarborgd worden door de continuïteit van de leverancier en de kwaliteit die deze aanbiedt.


Neowind verwierf het exclusieve distributeurschap van de 25 kW en 250 kW windturbines van deze producenten voor de Belgische markt.


Steeds staat het soliede krijgen van de project cashflow via een zeer hoge vorm van auto-consumptie centraal in deze projecten.


Als u ook, als vooruitziend ondernemer of energie-verantwoordelijke, tegen de stroom in wil gaan en alvast wil kijken wat de mogelijkheden zijn van middelgrote wind op je site ( via eigen financiering of via financiering door een coöperatie in je buurt ), contacteer ons dan via onderstaande link:

153 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page