• neowind

Auto-consumptie: de enigste zinvolle piste voor een decentrale energie-transitie.In tijden van een zich snel uitrollende gezondheids- en economische crisis, dreigt ( terecht overigens owv maatschappelijke prioriteiten ) de financiering van de energie-transitie ook voor langere tijd tot stilstand te komen.


Door het feit dat bedrijven uit heel wat sectoren hun afzetmarkt zien verdampen én dit waarschijnlijk voor een langere tijd, ligt de focus bij deze bedrijven ( heel begrijpelijk ) nu nagenoeg uitsluitend op de kernactiviteiten, en niet zozeer meer op verduurzaming ( maatschappelijk verantwoord ondernemen is maar een dun laagje chroom ) of energiebesparing.


Ook het feit dat de termijnmarkten voor elektriciteit en gas diezelfde neerwaartse trend als het maatschappelijke sentiment in het gelid volgen ( zie hier ), maakt dat de incentive voor het investeren ( of laten investeren ) in decentrale ( ik gebruik liever het bijvoeglijk naamwoord decentraal ipv duurzaam, gezien wind-en zonne-energie ook een dikwijls totaal miskende milieu-impact hebben voor de productie van hun opwekkings-apparatuur ) energie-opwekking ook niet meer zo dramatisch hoog is.


Edoch, on site energie-opwekking blijft, indien het goed gedimensioneerd en keurig gesourced en geïnstalleerd wordt, ook een interessante hedge om risico's naar energieprijs-schommelingen op te vangen.


In dit tijdperk lijkt overigens alles wat maar enigszins een operationeel risico kan wegnemen, meer dan welkom.


Daarom is het ook zo fijn oerdegelijke ( en dus betrouwbare ) middelgrote windturbine projecten te kunnen ontwikkelen, gebruik makende van de Duitse Wind Technik Nord windturbines.


Wind Technik Nord is een Duits 2 de generatie familiebedrijf, met een staat van dienst van bijna 30 jaar, wat heel uitzonderlijk is in windenergie-land, gegeven recente falingen van producenten in binnen-en buitenland.


Voor windenergie-projecten is continuïteit van het operationele van een project extreem belangrijk, wat het beste kan gewaarborgd worden door de continuïteit van de leverancier en de kwaliteit die deze aanbiedt.


Neowind verwierf overigens het exclusieve dealership van de middelgrote windturbines van Wind Technik Nord voor de Belgische markt.


Al onze lopende projecten worden voortgezet én in deze Corona-tijd afgehandeld met moderne communicatie-tools, steeds met dezelfde insteek van weinig tot geen gebakken lucht.


En steeds staat het soliede krijgen van de project cashflow via een zeer hoge vorm van auto-consumptie centraal in deze projecten.


Als u ook, als vooruitziend ondernemer of energie-verantwoordelijke, tegen de stroom in wil gaan en alvast wil kijken wat de mogelijkheden zijn van middelgrote wind op je site ( via eigen financiering of via financiering door een coöperatie in je buurt ), 1 adres:

124 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven