top of page
  • Foto van schrijverneowind

25 kW windmolen voor landbouwbedrijven

Bijgewerkt op: 17 sep. 2023


Kleine windmolens met een degelijk rendement:


We merken vanuit de landbouwsector een toenemende interesse voor onze 20/25 kW windmolens met een rotordiameter van 16 m.

Deze windmolens zijn uitvoerbaar met masthoogte van 15 m of 18 m.

Vooral de uitvoering op 18 m is een meer dan rendabele configuratie, zeker in vergelijking met de kleinere modellen op de markt ( lees: lager vermogen en kleinere rotordiameter ).


Deze kleine windmolens zijn o.w.v. hun beperkte ruimtelijke impact relatief makkelijk vergunbaar.


Wel is een goede micro-siting essentieel. En soms leidt dit ook tot een negatief advies naar de klant toe. Geen windmolen is immers nog altijd beter dan een slecht rendabele windmolen die te weinig produceert owv windvang door obstakels.


Deze windmolens met relatief beperkte masthoogte schikken zich echter niet voor industriegebied, echter wel heel sterk voor landbouwbedrijven gezien deze meestal gelegen zijn met open terrein omheen de boerderij.


De bouw van de eerste windmolens van dit type is voorzien voor de tweede helft van dit jaar.


Als projectontwikkelaar en hoofdaannemer nemen we het hele traject onder onze hoede: haalbaarheidsstudie, omgevingsvergunningstraject ( dat gelukkig veel lichter is dan dat voor grote windturbines ) , bouw van de windmolen en service/onderhoud.


Daarnaast breiden we ons gamme in het segment kleine windmolens nog verder uit, gezien we constant de wereldmarkt screenen op zoek naar de best mogelijke oplossingen voor onze klanten.


Interesse ?


Contacteer ons via de contactpagina.
162 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page